Testabonnement

Heb je nog een kortingscode? Je kan deze tot 30 dagen na ontvangst (ten laatste tot 30 november) gebruiken om het Testabonnement tegen -50% aan te kopen.

 • online, via je My NMBS account
 • aan het loket van een station naar keuze, met je elektronische identiteitskaart, je per e-mail ontvangen kortingscode en je gepersonaliseerde MoBIB-kaart.

Als je geen gepersonaliseerde MoBIB-kaart hebt, kan je er samen met je Testabonnement eent kopen aan het loket of online voor € 5.

Gift Ticket

Heb je nog een kortingscode voor een Gift Ticket? Je kan deze tot 30 november gebruiken om een ticket kopen. Daarmee kan je dan ten laatste tot 31 december reizen.

Veelgestelde vragen over het Testabonnement

Als je je aanvraag ten laatste op 31 oktober 2022 opstuurde en je komt voor het Testabonnement in aanmerking, dan krijg je 1 à 2 werkdagen later een e-mail met de bevestiging dat jouw aanvraag is aanvaard. Nog 2 werkdagen later krijg je dan een tweede e-mail, eveneens met de kortingscode en een link om je abonnement met 50% korting te bestellen:

 • online, via je My NMBS account
 • aan het loket van een station naar keuze, met je elektronische identiteitskaart, je per e-mail ontvangen kortingscode en je gepersonaliseerde MoBIB-kaart.

Als je geen gepersonaliseerde MoBIB-kaart hebt, kan je er samen met je Testabonnement eent kopen aan het loket of online voor € 5.

Ja, bovenop je Testabonnement tegen -50% kan je een parkeerabonnement voor 1 maand kopen tegen het voordeeltarief voor treinreizigers aan het station van jouw keuze (naargelang beschikbare plaatsen). De 50% promotie geldt alleen voor het treingedeelte van je Standard Abonnement of Unlimited Abonnement.

Het parkeerabonnement dient afzonderlijk te worden gekocht bij de automaten of aan het loket.

Je abonnement wordt geladen op je gepersonaliseerde MoBIB-kaart.

Met je Standard Abonnement kun je tijdens de geldigheidsperiode vrij reizen op het gekozen traject (om naar je werk te gaan of om een andere reden). Bij een controle toon je gewoon je MoBIB-kaart aan de begeleider.

Voor het Unlimited Abonnement geldt hetzelfde, maar je kan vrij reizen op het hele netwerk.

Je Standard Abonnement of Unlimited Abonnement wordt op je MoBIB-kaart geladen.

Als je nog geen gepersonaliseerde MoBIB-kaart hebt, kun je er - samen met je Testabonnement - een kopen aan het loket of online voor € 5.

Ja, als je een abonnement koopt voor je woon-werkverkeer, is je werkgever verplicht dit geheel of gedeeltelijk aan je terug te betalen. Aarzel niet om contact op te nemen met jouw werkgever om te weten welke terugbetalingsvoorwaarden in jouw bedrijf worden toegepast.

Het Standard Abonnement en het Unlimited Abonnement voor 1 maand tegen -50% zijn volledig terugbetaalbaar tot de dag voor de eerste geldigheidsdag. Vanaf de eerste geldigheidsdag zijn ze niet meer terugbetaalbaar.

Overigens staat het Standard Abonnement of het Unlimited Abonnement voor 1 maand tegen -50% op naam en wordt het op je persoonlijke MoBIB-kaart geladen. Je kan het dus niet doorgeven of doorverkopen.

 • Heeft je werkgever een derdebetalersovereenkomst met NMBS? Dan kan je je abonnement gewoon verlengen volgens de gebruikelijke voorwaarden van de derdebetalersovereenkomst van je werkgever (online via je My NMBS-account, aan het loket of aan de automaat). Voor meer info kan je je steeds tot je werkgever richten.
 • Heeft je werkgever geen derdebetalersovereenkomst? Dan kan je je Testabonnement niet verlengen, maar je kan wel (tegen de gewone prijs) een nieuw abonnement naar keuze kopen. Dit nieuwe abonnement wordt dan ook op je persoonlijke MoBIB-kaart geladen (dezelfde kaart als deze waarop je Testabonnement gestaan heeft). Jouw nieuwe abonnement kan je kopen aan een loket of op onze website door in te loggen met je My NMBS-account.

Veelgestelde vragen over het Gift Ticket

Aan alle reizigers die na 15 maart 2022 een actief abonnement hadden en waarvan we het email-adres kennen (en die hun akkoord gegeven hebben voor het ontvangen van promotionele informatie), hebben we een email gestuurd met een persoonlijke kortingscode waarmee je online je Gift Ticket kan bestellen.

Als je geen email gekregen hebt maar je had na 15 maart 2022 wel nog een geldig abonnement lopen, dan kan je je persoonlijke kortingscode via ons online aanvraagformulier aanvragen t.e.m. 31 oktober 2022. Deze kortingscode heb je nodig om ten laatste tot 30 november 2022 je Gift Ticket online te bestellen.

Het Gift Ticket is geldig voor een heen- en terugreis op eender welk traject in België (tussen twee Belgische stations naar keuze), op de reisdatum die je zelf kiest. Je heenreis en je terugreis hoef je niet noodzakelijk op dezelfde dag af te leggen: de datum van je heenreis en van je terugreis mag je zelf kiezen.

Tickets kan je vanaf 31 dagen op voorhand online kopen. Als je met je persoonlijke kortingscode je Gift Ticket online gaat bestellen, zal je dus een reisdatum kunnen  kiezen binnen de 31 dagen. Aangezien je kortingscode ten laatste op 30 november geactiveerd moeten worden, kan je dus ten laatste op 31 december 2022 met je Gift Ticket reizen. 

Ja! Het Gift Ticket staat op naam (want bij het online bestellen van je Gift Ticket moet de naam van de reiziger opgegeven worden), maar het hoeft niet noodzakelijk de naam van de abonnee te zijn aan wie de kortingscode werd toegestuurd. Bij het online bestellen van je Gift Ticket mag je dus zelf bepalen wie ermee zal reizen.

Informatie voor werkgevers

Jouw bedrijf heeft een derdebetalersovereenkomst met NMBS

Aan jouw kant hoef je hier niets voor te doen. Ook de voorwaarden van je derdebetalersovereenkomst hoef je niet aan te passen: via een kredietnota wordt jouw bedrijf automatisch gecrediteerd voor 50% van de werkgeversbijdrage voor het treingedeelte van alle abonnementen die voor de actie in aanmerking komen (Standard Abonnement 1 maand en Unlimited Abonnement 1 maand) en die tussen 16/09/2022 en 30/11/2022 in het kader van je derdebetalersovereenkomst uitgegeven werden.
 1. Maak een nieuw attestformulier aan via onze Business Portal. Zorg ervoor dat je als geldigheidsperiode "1 maand" kiest.
 2. Je werknemer zal het nieuwe abonnement online kunnen verkrijgen (na inloggen in My NMBS) of aan eender welk stationsloket.
 3. Via je maandelijkse factuur wordt je bedrijf automatisch gecrediteerd met 50% van de werkgeversbijdrage voor het treingedeelte van alle Standard Abonnementen 1 maand of Unlimited Abonnementen 1 maand uitgegeven tussen 16/09/2022 en 30/11/2022 in het kader van je derdebetalersovereenkomst.
 1. Jouw werknemer kan het bestaande abonnement gewoon met 1 maand verlengen, net zoals voorheen: online (via My NMBS-account), aan een automaat of aan het loket van het station naar keuze.
 2. Via een maandelijkse factuur wordt je onderneming automatisch gecrediteerd voor 50% van de werkgeversbeidrage van het treingedeelte voor alle Standard Abonnementen 1 maand of Unlimited Abonnementen 1 maand verlengd tussen 16/09/2022 en 30/11/2022 in het kader van je derdebetalersovereenkomst.
check2-anim