Nieuwe spoorlijnen verbinden de steden Namen, Charleroi en Bergen met het Franse Maubeuge en Aulnoye-Aymeries. Ga de grens over aan een aantrekkelijke prijs!

Er rijdt een trein heen en terug ‘s morgens en ‘s avonds, op weekdagen en in het weekend. Zo reis je gemakkelijk over de grens naar Hauts-de-France.

Ontdek Maubeuge en de verbazingwekkende cultuur en geschiedenis. Bezoek de ruïnes van de vestingwerken van Vauban, het zoölogische park of het fort van Salmagne.

Aulnoye-Aymeries ligt in het hart van het Regionaal Natuurpark van Avesnois. Weiden, loofbossen, bloeiende boomgaarden, kronkelende rivieren, molens aan de rand van het water, gastronomie... Een groene bestemming op een steenworp afstand van België!
Hauts-de-France staat gekend om de gevulde wafels, de Cambrai en de Maroilles. Zeker eens proeven!
Het boekje "De buitengewone reis van Gaston naar het land van de versterkte steden" is verkrijgbaar in het toeristenbureau van Maubeuge. Dit boekje, bedoeld voor kinderen van 7 tot 12 jaar, benadrukt de diversiteit van het erfgoed van Nord-Pas-de-Calais in een leuke zoektocht. Meer info.
Reis je naar Parijs? Neem een aansluitende trein vanuit Maubeuge of Aulnoye-Aymeries. Het duurt 2u50 of 2u28 om Parijs te bereiken vanuit Charleroi of Bergen. 
Raadpleeg de uurregeling van verbindingen naar en vanaf Parijs (pdf)

Onze tickets naar en van Maubeuge en Aulnoye-Aymeries

Kies het ticket op jouw maat
Standard Ticket, Kids Ticket, Weekend Ticket, Senior Ticket of Youth Ticket
Koop je tickets online via NMBS Internationaal
Standard Abonnement
Voor de frequente pendelaars naar of van Maubeuge of Aulnoye-Aymeries.
Student Abonnement
Reis met je Schoolabonnement aan een voordelige prijs
loader