NMBS past zich aan de wereld rondom zich aan. Het coronavirus zorgde voor een versnelde invoering van een project van haar roadmap: de indicator van de bezettingsgraad in de treinen.

Om de reizigers de gelegenheid te geven om in alle veiligheid de trein te nemen, hebben we 'MoveSafe' ingevoerd, een nieuwe applicatie die nu in de NMBS-app is geïntegreerd. Deze licht de reizigers in over de voorziene bezettingsgraad in de trein. Op deze manier heeft de reiziger vooraleer hij aan boord gaat, een zicht op de drukte op de trein.

Hoe werkt dit concreet?

De bezettingsgraad wordt enerzijds berekend op basis van historische gegevens met algoritmes en artificiële intelligentie (de gegevens van vorige gelijkaardige trajecten worden hernomen) en anderzijds op basis van gegevens die in realtime door de treinbegeleider via zijn smartphone worden doorgegeven. Dit geeft vrij nauwkeurige informatie die u in de app vindt.

De reiziger neemt zijn traject in handen

Met deze nieuwe informatie krijgen onze klanten de best mogelijke informatie om de trein te kiezen die hen het best uitkomt. Met de kleurencode kan de reiziger gemakkelijk zien of de trein die hij selecteert waarschijnlijk leeg of net bijna vol zal zijn. Zo heeft hij de mogelijkheid om zijn reisweg aan te passen en in alle veiligheid te reizen.

check2-anim
loader